Medisch (Sport)Pedicure, Nagelstudio 

GooiseMeren Gooi Muiden Muiderberg Naarden Bussum Laren Blaricum Eemnes Weesp Nigtevecht Driemond Nederhorst Amsterdam Abcoude Diemen

Likdoorns

Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor eelt wordt gevormd.

Als pedicure verwijder ik de likdoorn zorgvuldig. Soms is het niet mogelijk de likdoorn volledig te verwijderen. Het is belangrijk de likdoorn tot op de laatste cel ter verwijderen en dat is niet altijd mogelijk omdat er anders vaten/zenuwen geraakt kunnen worden. Een vervolgafspraak is dat raadzaam.

Oorzaak:

Tevens wordt er gekeken wat de reden. Waren het uw nieuwe schoenen? Of een lange wandeling?of is er meer aan de hand? In dat geval is het raadzaam om een podotherapeut te bezoek.

Zelfmedicatie:

Op internet is er genoeg te lezen hoe jezelf een likdoorn kunt verwijderen. Bv het voetenbadje maar er zijn ook producten te koop bv de likdoornpleister. Ikzelf zie deze methoden alleen als tijdelijke oplossing daar je eigenlijk het probleem vergroot. Door de verweking  sterven de cellen van de opperhuid en wordt de eeltkap van de likdoorn alleen maar groter. 

Wat voor soorten likdoorn zijn er:

  • Gewone likdoorn (clavus)
  • Weke likdoorn (clavus interdigitalis) deze komt voor tussen de tenen en zijn meestal heel pijnlijk
  • Vaat-likdoorn (vasculaire clavus), hierbij zijn bloedvaatjes meegegroeid in de likdoorn
  • Zenuw-vaat-likdoorn (neurovasculaire clavus), hierbij is ook nog een zenuwuiteinde meegegroeid in de likdoorn
  • Ontstoken likdoorn (clavus bursitis), hierbij vormt zich een slijmbeursje ter berscherming van het onderliggend weefsel maar door aanhoudende druk ontstaat een ontsteking
  • Zaadlikdoorn (clavus miliare), ontstaat zomaar zonder druk en/of wrijving en lijkt op een klein graankorreltje. Deze is niet pijnlijk.


Kaart
Opbellen
E-mail