Medisch (Sport)Pedicure, Nagelstudio 

GooiseMeren Gooi Muiden Muiderberg Naarden Bussum Laren Blaricum Eemnes Weesp Nigtevecht Driemond Nederhorst Amsterdam Abcoude Diemen

Voetwratten

Voorzichtigheid geboden: een wrat is een zeer besmettelijke virusaandoening!

Voetwratten, ook wel verrucae plantares (verruca plantaris) genoemd, zijn vlezige, ruwe, korrelige uitstulpsels. Vaak ontstaan voetwratten op de bal of hiel van de voet. Een wrat is een goedaardig gezwel.

Wratten worden veroorzaakt door een virus, ook wel een virale infectie genoemd. Dit virus is een specifiek virus binnen het humaan papillomavirus (HPV). Niet iedereen is vatbaar voor dit virus.

Wat kan de Pedicure doen

Bij pijnklachten wordt de eeltkap verwijderd zodat de druk wordt weggenomen.

Daarna heeft u 4 mogelijkheden;

  • Of u gaat thuis verder met het aanstippen met een middel van de drogist/apotheek. Verstandig is wel de eeltkap telkens te laten verwijderen daar u anders alleen nog het eelt aanstipt en niet de wrat.
  • Of u gaat naar de huisarts en laat de wrat aanstippen met stikstof.
  • Of u laat u door de pedicure behandelen met de HTC (HighTemperature Cauter) wrattenpen.  Verbranden – Elektrocauterisatie is een methode waarbij het weefsel wordt vernietigd door middel van elektriciteit. Er wordt een kleine disposable sonde, waar een elektrische stroom doorheen loopt, gebruikt om het weefsel te vernietigen. Deze methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. Afhankelijk van de grootte van de wrat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.  Meestal zijn 3 tot 4 behandeling met een aantal dagen tussentijd afdoende. Na afloop van de behandeling zal u weinig tot geen last ondervinden. Als pedicure heb ik niet tot nauwelijks resultaat ondervonden van deze behandeling en voer dit om deze reden dan ook niet meer uit.

  • Of u doet niets en laat alleen af en toe bij pijn de eeltkap verwijderen. Uiteindelijk is op een dag de wrat zomaar weer verdwenen.


Kaart
Opbellen
E-mail