PEDICURE VAN MUIDEN

GooiseMeren Gooi Muiden Muiderberg Naarden Bussum Laren Blaricum Eemnes Weesp Nigtevecht Driemond Nederhorst Amsterdam Abcoude Diemen

Diabetische voetzorg

De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen. 

Vergoeding

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening “Diabetische Voet” dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw ziektekostenverzekering.

Hoe komt u in aanmerking voor vergoeding?

  • u vraagt uw huisarts of diabetesverpleegkundige om een verwijsbriefje voor de podotherapeut Voetsula te Weesp
  • Voetsula voert een screening uit, hieruit volgt uw Simm's Classificatie en het zorgprofiel. Is uw zorgprofiel 2 of hoger dan ontvangt u vergoeding.
  • U wordt door verwezen naar een pedicure die aangesloten is bij Voetsula. Handsome Bodycare is echter niet meer aangesloten. U dient uw behandeling zelf af te rekenen en kunt de factuur bij uw verzekeraar declareren. Let wel: niet alle verzekeraars accepteren uw declaratie.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

  • de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen 
  • de voeten van stand kunnen veranderen.

Heeft u diabetes, dan kunt u zelf het volgende doen:

  • controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen
  • ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen
  • laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening ‘voetverzorging bij diabetespatiënten’ of diploma medisch pedicure.

Meer informatie over diabetes?

Meer informatie van de Diabetesvereniging Nederland over diabetes en voetverzorging? klik hier

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?

Als u diabetes heeft is het raadzaam om enkele malen per jaar naar een pedicure te gaan die aangesloten is bij ProVoet en de aantekening ‘Diabetische Voet’ heeft. Ook als u geen voetklachten heeft! Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Bellen
Map
Info